UITSNEDEstation.png

Nieuws

Update aanleg glasvezel

In oud Ferwerderadiel nadert de aanleg van glasvezel de eindfase en is de aannemer druk bezig om de huisaansluitingen te maken. Omdat de activatie van de huisaansluitingen nog even op zich laat wachten informeren wij u hier graag over.

Lees meer...

25 november Faute Bingo!

Faute Bingo!

Wedden dat bingo wel cool, vet en hip kan zijn? Bij deze bingo doen we het anders want deze is faut, misschien wel fauter dan faut! De lichten gaan aan en de muziek gaat op standje “Beweeg en zing maar mee” maar dan natuurlijk allemaal wel binnen het thema. We weten zeker dat het lastig zal zijn om stil te blijven zitten en vooral niet mee te zingen.
In verschillende rondes gaan jullie de strijd met elkaar, elke ronde heeft andere regels met leuke opdrachten. Heb je bingo, dan win je vanzelfsprekend een schitterende prijs! Daarnaast wint de deelnemer met de leukste foute outfit zeker een prijs! Dus ga vooral op zoek naar je meest foute outfit of ga nog even langs bij de Ferklaaizolder.

Lees meer...

Marrumer Playbackshow 2023 een groot succes

Op zaterdag 7 oktober waren er maar liefst 16 acts voor een spetterende playbackshow in dorpshuis De Nije Tille.

Bin jim der klear foar?
Met dit nummer van de Hûnekop warmde de organisatie de zaal op. Er waren zoveel bezoekers dat er geen plekje meer vrij was in de grote zaal. Geweldig!

Lees meer...

Voedselbankactie

Voedselbankactie op Dankdag voor Gewas en Arbeid

In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens.
De voedselbanken helpen diegene die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp.
Op woensdag 1 november is het weer Dankdag voor Gewas en Arbeid.

Al een aantal jaren houden we op Dankdag voor Gewas en Arbeid een voedselbankactie in samenwerking met de kinderen van de basisschool van Marrum, zo ook weer dit jaar! Op woensdagmiddag 1 november vanaf 14.15 uur kunt u de kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool aan de deur verwachten met de vraag of u producten aan de Voedselbank wilt doneren.

Lees meer...

Bericht van Mei-inoar Grien

Energie VanOns Dorpshuis

Zoals u misschien wel weet heeft Dorpshuis De Nije Tille een zonnedak van 200 panelen. Enkele investeerders in Marrum krijgen op hun inleg jaarlijks 5% rentevergoeding. Het dorpshuis ontvangt een kleine huurvergoeding

Enkele inwoners zijn ook klant bij het coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns. Mei-inoar Grien is mede-eigenaar van dit energiebedrijf. Via een zogenaamde wederverkopersregeling komen er verdiensten van Energie VanOns terug in de kas van de in Marrum gevestigde energiecoöperatie. Inmiddels is het gespaarde saldo de € 2.000 gepasseerd.

Geld dat in de toekomst gaat worden gebruikt voor een door onze leden te bepalen bestemming voor Leefbaarheid of Duurzaamheid.

Lees meer...

8 nieuwbouwwoningen aan de Sinnebuorren

Ingezonden bericht van Toeck ontwikkelaars:

"Aan de oostzijde van het terpdorp Marrum realiseren wij acht geschakelde woningen aan de Sinnebuorren. De woningen kennen een charmante ligging opgezet in een aantrekkelijk openbaar gebied.

Lees meer...

concert Brassband De Eendracht en organist Wibe Postma

Vrijdagavond 29 september vindt er in Marrum en Westernijtsjerk weer een zogenaamd wandelconcert plaats. Ditmaal door brassband De Eendracht onder leiding van Jaap Hoekstra, samen met organist Wibe Postma.
Het concert start om 19.45 uur in de kerk van Westernijtsjerk. Ongeveer 20.30 uur wordt het concert voortgezet in de Godeharduskerk te Marrum.

Deze avond zijn de drie orgels en de blazers apart en ook een keer gezamenlijk te horen. Ook zijn er enkele solo's van blazers bij het koororgel van de Godeharduskerk. Het motto deze avond luidt: "Vrolijke noten door Marrumer muzikanten". Aan de te spelen muziek zult u vast kunnen horen, waarom dit motto gekozen is.

Om de onkosten te dekken en de brassband te ondersteunen is de entree p.p. € 10.

Lees meer...