UITSNEDEstation.png

Nieuws

Doopjurkenexpositie tijdens Tsjerkepaad

De Godeharduskerk in Marrum en het kerkje van Westernijtsjerk organiseren samen tijdens Tsjerkepaad 2024 een duoexpositie van doopjurken. De doopjurken zijn voor het grootste deel van (oud)inwoners van Marrum-Westernijtsjerk, maar er zijn ook een aantal van elders. Het beschikbaar stellen van een doopjurk roept bij mensen veel herinneringen op. In de voorbereidingen zijn alle deelnemers persoonlijk gevraagd naar het ‘verhaal bij’ de doopjurk: bij elke jurk wordt een toelichting gegeven. Zij zijn bijvoorbeeld gemaakt van een trouwjurk of van een bijzondere stof. Ook is er een doopjurk bij die maar liefst door 42 kinderen is gedragen. Van iedere jurk zijn de bijzonderheden samengevat en is te lezen wie er in de jurk gedoopt zijn.

U bent van harte welkom in de Godeharduskerk (let op: deze is niet iedere zaterdag open) en het kerkje van Westernijtsjerk. Ook voor een praatje, kopje koffie of thee en 'beschuit met muisjes'.

Vanaf 6 juli tot en met 14 september elke zaterdag in de kerk van Westernijkerk (Westernijtsjerk 2, Marrum), van 13.30 tot 17.00 uur.

Godeharduskerk (Hegebuorren 19 te Marrum) is open op zaterdagen 6, 20 juli, 3, 17, 31 augustus en 14 september, van 13.30 tot 17 uur. In de Godeharduskerk is ook een verkooptafel met tweedehandsboeken.

De kerken zelf zijn natuurlijk ook de moeite waard om te komen bekijken. In Westernijtsjerk is eveneens de vaste expositie over de geschiedenis van Jeppemastate en haar bewoners te zien.

doopjurkenexpositie Marrum