kerk__winter_.png

Nieuws

Marrumer Playbackshow 2023 een groot succes

Op zaterdag 7 oktober waren er maar liefst 16 acts voor een spetterende playbackshow in dorpshuis De Nije Tille.

Bin jim der klear foar?
Met dit nummer van de Hûnekop warmde de organisatie de zaal op. Er waren zoveel bezoekers dat er geen plekje meer vrij was in de grote zaal. Geweldig!

playbackshow2023

Zoveel talent!
Tot de pauze traden de jongste artiesten op. Het eerste nummer “Onderweg naar later” was van Suzan en Freek. Een prachtige uitvoering door Elbrich en Wessel. Zij wonnen de tweede prijs in de categorie t/m groep 6 van de basisschool. Ook de andere kinderen hebben het heel erg goed gedaan. De jury was onder de indruk van het playbacken, de dans en de optredens op het podium. Uiteindelijk was de eerste prijs voor Nina en Annelyn met het nummer Schultenbräu. Met winterse taferelen, zoals een sneeuwpop en skibril en een echte frituur, werd dit nummer van Chantal Janzen en rapper Donnie een groot succes. De sfeer zat goed in de zaal.
Na een korte pauze traden Hepie en Hepie op met “Ik lig op m’n kussen stil te dromen”. Met deze surprise-act was de toon gezet. Een mooie act door de oudste deelnemers van de avond. Daarna konden jongeren vanaf groep 7 hun talent laten zien. Ook hier was het moeilijk kiezen voor de jury. Wat een mooie acts, prachtige kleding en natuurlijk geweldige playback.

De prijzen in categorie vanaf groep 7
K3 kreeg een eervolle vermelding. “De drie biggetjes” werd geplaybackt door Femke, Marith en Lieke. De tweede prijs was voor Taylor Swift, met de uitvoering van “Shake it Off (Sing)”. De uitvoering leek heel goed op de originele clip. Knap gedaan, Mirjam en Gerbrich. De winnaar in de categorie vanaf groep 7 was Amarins. De jury prees haar uitvoering van het nummer “No tears left to cry” van Ariana Grande. Waar de artieste in de clip in een hangmatje ligt, maakte Amarins indruk op het hele podium. Met een eigen presentatie van dans en playback. Goed gedaan, Amarins. En alle winnaars gefeliciteerd!

Gaatske presenteerde de avond en zorgde ervoor dat de artiesten het allerbeste konden laten zien. Het publiek genoot van haar presentatie en de korte gesprekjes met de artiesten en de vakjury. En alle optredens werden mogelijk gemaakt met licht & geluid door Lourens.

Na de prijsuitreiking kregen alle deelnemers een prachtige medaille en een groot compliment van de jury. Op naar de playbackshow 2024!

De organisatie: Lotte, Matthys, Demi, Thea, Ellen en Claudia