UITSNEDEstation.png

Nieuws

Woningbouw Marrum: "It giet oan"

Onderwerp : Woningbouw Marrum

“IT GIET OAN”!
Na meerdere jaren van overleg tussen Dorpsbelang Marrum/Westernijtsjerk , gemeente Noardeast Fryslân en andere partijen is het zover: het licht staat op groen voor de bouw van nieuwe woningen aan de Sinnebuorren en de Easterstrjitte in Marrum.

Sinnebuorren.
Uit 3 inschrijvingen is Toeck Ontwikkelaars te Burgum gekozen als projectontwikkelaar voor de Sinnebuorren. Op de website van Toeck vindt u onder het hoofdstuk: “Wat ons bezig houdt / aanbesteding gewonnen” een eerste indruk van de 8 woningen die aan de Sinnebuorren gebouwd zullen gaan worden. Toeck heeft voor dit project een informatiebijeenkomst gepland op 14 september 2023 van 16.30 tot 19.30 uur in De Nije Tille. Nadere informatie over deze bijeenkomst zal begin september door Toeck worden bekend gemaakt.

Wij zijn als bestuur van Dorpsbelang blij, dat de wens tot het komen van woningbouw in Marrum nu tot concrete plannen heeft geleid en hebben er alle vertrouwen in dat Toeck aan de Sinnebuorren 8 mooie woningen zal realiseren.

Easterstrjitte.
Op 23 augustus zal de gemeente Noardeast Fryslân op de gemeentelijke website en op de gemeentepagina in de Nieuwe Dockumer Courant ( en mogelijk nog een andere krant ) de plannen publiceren m.b.t. de woningbouw aan de Easterstrjitte. Dan krijgen belangstellenden de mogelijkheid de stukken te downloaden van de website en kunnen zij inschrijven op de kavels. Dat kan tot 20 september 2023 . De belangstellenden zullen door de gemeente worden uitgenodigd voor de lotingsavond op 4 oktober 2023. Vooralsnog in het gemeentehuis te Dokkum, maar dit kan in overleg nog worden verplaatst naar het dorpshuis in Marrum. De organisatie van deze avond ligt bij Noardeast Fryslân.

Ook hier zijn we verheugd dat Noardeast Fryslân de suggestie van Dorpsbelang om op deze plaats tot woningbouw te komen, heeft overgenomen en dat dit nu zal leiden tot de uitgifte van 5 bouwkavels.

Bestuur Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk