AANZICht.png

Nieuws

Foto's en terugblik eeuwfeest dorpsbelang

In het foto-album zijn nu ook foto's opgenomen van de viering van het 100-jarig bestaan van Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk. Klik hier om de foto's te bekijken. Hebt u ook nog leuke foto’s van bijvoorbeeld de gymdemo’s of de maaltijd, wilt u die dan mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?

Terugblik door het bestuur

De viering van het 100-jarig bestaan op 14 juli is alweer een tijdje geleden. Het was een dag die dankzij de bijdrage en hulp van velen een ‘boppeslach’ werd en waarop het bestuur met veel genoegen terugkijkt. De samenwerking tussen de Marrumer ‘katten’ en ‘roeken’ uit het buurtschap Westernijtsjerk werd die dag onder belangstelling van dorpsgenoten bezegeld in een huwelijksvoltrekking’ van de jonkvrouw van Pongastate (Alie van Oosten) met jonkheer van Jeppemastate (Klaas-Pieter Osinga).

In zijn toespraak stond voorzitter Piet Osinga niet alleen stil bij de historie van dorpsbelang maar ook bij de twee sterfgevallen kort ervoor. Door die trieste omstandigheden was het voor ons onzeker geweest of het eeuwfeest wel doorgang kon vinden, maar uit het overleg vooraf met de naaste families bleek dat zij graag wilden dat het door zou gaan.

Dankzij de kleding van de Ferklaaizolder was het eeuwfeest geheel in stijl. Onder begeleiding van de drumband ging het bruidspaar en de gasten van het dorpshuis naar de kerk van Westernijtsjerk waar het ‘huwelijk’ werd voltrokken door Marije Mazereeuw. Verleden, heden en toekomst liepen door elkaar heen: was het bruidspaar met een rijtuig naar de kerk gekomen, met een elektrische auto vertrokken ze weer. Op het zonovergoten feestterrein, waar Marheim ervoor zorgde dat de dorst gelest kon worden, lieten de gymnasten van MGVV vervolgens hun kunnen zien. Bij het dorpshuis trad de gymnastiekgroep van Ouderenbeleid op met twee liedjes van Germ Koldijk. Nu hij er zelf niet meer bij kon zijn werd het ook een eerbetoon aan deze Marrumer kat van het eerste uur.

De vrijwilligers van het dorpshuis zorgden voor een Friese broodmaaltijd, aangevuld met gerechten uit Suriname, Eritrea, Syrië en Marokko, waarvoor dorpsgenoten afkomstig uit deze landen de hele dag in de keuken hadden gestaan. Bij het eten waren er dankzij de toneelvereniging ook nog ‘ongenode gasten’ uit het verleden, zoals de jeneverstoker Gerben Rinkhout, taxichauffeuse Pietsje Offringa en de hippie Brandsma. Op het laatst was er zelfs een ‘flashmob’ waarbij de jeugd deze ongenode gasten ertoe verleidde om mee te dansen. Zo werd de dag een onvergetelijke aaneenschakeling van hoogtepunten.

Aan alle verenigingen en aan alle mensen die hebben bijgedragen aan deze dag, door te komen, door iets te geven, door als vrijwilliger in touw te zijn, of op welke manier dan ook willen we zeggen:

Bedankt!

Het bestuur van Doarpsbelang

Het eeuwfeest is mede mogelijk gemaakt dankzij een Lossefearren-bijdrage van Wonen Noordwest Friesland.

De foto's zijn voor een groot deel afkomstig van de faceboekpagina van Sawn Stjerren Nijs en deze zijn gemaakt door Bram Buruma

doarpsbelangojubileum logo3 geel verbeterd