notaris_woning_.png

Nieuws

Nieuws over jubileum drumband De Eendracht

Van de drumband ontvingen we het volgende bericht:

De drumband de Eendracht viert haar 60 jarig bestaan

Al jaren is de drumband een niet weg te denken onderdeel van het dorpsleven en heeft de drumband meerdere malen een positieve bijdrage geleverd aan uiteenlopende activiteiten in Marrum en Westernijkerk.

drumband de eendracht marrum 2016 2

(foto drumband: Tjiske Regnerus)

De ouderen uit ons dorp zullen zich vast nog wel kunnen herinneren dat de drumband voorop ging
 wanneer de ouden van dagen terug kwamen van hun jaarlijkse reisje. Daarnaast zullen vele Marrumers nog wel eens terug denken aan hun schoolreisje, een reisje dat pas echt klaar was nadat de bus, met de drumband en muziekkorps voorop, rond het dorp was gereden. Ook nu nog verleent de drumband haar medewerking aan verschillende evenementen en activiteiten zoals de St. Nicolaas intocht en de St. Maarten viering. Veel dorpsgenoten hebben, als lid van de drumband, hieraan hun bijdrage geleverd. De niet aflatende financiële ondersteuning vanuit het dorp en de daaruit sprekende morele ondersteuning zijn al die tijd van onmisbaar belang geweest en zullen dat hopelijk in de toekomst ook blijven.

In haar bestaan heeft de drumband de Eendracht dieptepunten en hoogtepunten gekend en is het nu weer tijd voor een feest en wel een groot feest. Want wanneer een 60-jarig bestaan gevierd kan worden is het tijd voor een groot feest. Dit feest willen wij als drumband vieren op zaterdag 8 oktober samen met onze oud-leden, donateurs en niet te vergeten het hele dorp en regio. Om dit mogelijk en ook voor iedereen toegankelijk te maken hebben we
showband ‘ADVENDO’ uit Sneek en showband ‘TAKOSTU’ uit Stiens uitgenodigd voor een optreden in Marrum.


Om 16.00 uur gaan deze top bands een streetparade door het dorp verzorgen. De route is: start bij dorpshuis “de Nije Tille”, Ringweg, Oudhuisterwegje, Easterstrjitte, Julianastraat, Kopkewier, Lageherenweg, Langebuorren, Hegebuorren, Kerkstraat, Ringweg- sportveld. Na de ‘STREETPARADE’ gaan deze top bands om 17.00 uur een wervelende show geven op het sportveld.

Na deze shows hebben we een pauze moment en is het daarna tijd voor een feestelijke receptie. Iedereen die deze receptie wil meemaken en ons wil feliciteren met dit jubileum is vanaf 19.30 uur van harte welkom in de grote zaal van dorpshuis “de Nije Tille”. Op het programma staan o.a. een optreden van de eigen drumband en de huldiging van een aantal jubilarissen. Ook zullen er foto´s en films uit de afgelopen tijd te zien zijn en natuurlijk een blik in het verleden. De hoofdact van deze feestelijke avond zal verzorgd worden door 

AFSLAG SNEEK
is uniek en vernieuwend

Afslag Sneek heeft door zijn samenstelling van instrumenten een geheel eigen, unieke sound. Er wordt gespeeld op snares ,thunderbales, troms, basdrums en op een uitgebreide collectie effectinstrumenten. De leden zijn allround geschoold en spelen afwisselend op al deze instrumenten. Verrassend is de act met de boom whackers waarbij met gekleurde plastic buizen op het lichaam wordt gespeeld. Het repertoire van Afslag Sneek is zeer divers, van snelle ritmes tot langzame groovy cadansen, nummers met een Afrikaanse, Braziliaanse en Japanse stijl. Het repertoire wordt elk jaar onder de loep genomen en uitgebreid met nieuwe nummers. Hierdoor klinkt Afslag Sneek elk jaar weer anders.

De drumband wil met gepaste trots dit jubileum vieren en hoopt vele van haar oud-leden, donateurs en inwoners van Marrum/Westernijkerk te mogen begroeten bij deze spectaculaire optredens. Iedereen is dus van harte welkom op ons feest en mag zonder kosten komen kijken en meegenieten van de streetparade, field-shows en feestelijke avond in “de Nije Tille”.
U bent van harte welkom

Drumband ''de Eendracht''

p.s. Wanneer u ons iets wilt schenken wordt een enveloppe met inhoud op prijs gesteld.