4_mei_herdenking_.png

Nieuws

Project Noordoost aan het Wad

Vorige maand is het project Noordoost aan het Wad in de gemeenten Ferwerderadiel en Dongeradeel gestart.

Het project moet in 2016 zoveel mogelijk goede ideeën en plannen voor recreatie, cultuur en landschap in het Waddenkustgebied opleveren. Namens de gemeenten Dongeradeel en Ferwerderadiel is Anneke van der Meer de aanjager voor dit project. Zij heeft als taak om kansrijke projecten in Noordoost Fryslân te signaleren en mensen, dorpen en netwerken met elkaar te verbinden om samen tot mooie uitvoerbare projecten te komen.

Onlangs heeft Anneke van der Meer met Doarpsbelang Marrum rond de tafel gezeten hierover. Doarpsbelang heeft wel wat ideeën op dit gebied, denk aan het ontwikkelen van wandelroutes, maar nodigt de Marrumers met ideeën ook van harte uit om daarbij te helpen. U kunt hiervoor contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In het verleden heeft doarpsbelang overigens een plan bij het Fryske Gea ingediend voor een wandelroute buitendijks met als thema de Dobbepaarden, maar dit is daar in de bureaucratie verzand. In het kader van dit project kan dat plan misschien ook weer uit het slop worden gehaald. 

Meer informatie over het project Noordoost aan het Wad leest u hier.