POES-UITSNEDE.png

Nieuws

Jeugd in het zonnetje!

Duurzaam Marrum heeft een ‘feestje’ beloofd. We zetten de jeugd in het zonnetje!

Duurzaam Marrum staat bekend om de ‘strijd tegen de vergisters’, maar dit doen we natuurlijk uit passie voor ons mooie dorp. We willen graag dat we gezond, veilig en duurzaam kunnen leven in Marrum.

Leefbaarheid, voor nu en in de toekomst. Daarom zetten we de basisschoolkinderen en de jongeren t/m 18 jaar in het zonnetje. De jongeren kunnen in deze tijd wel een oppepper gebruiken.

Basisschool

Woensdagmiddag 2 juni is een speciale middag voor de kinderen van de basisschool. Deze middag is de Marrumer toneelvereniging op ‘e hoeke en bij het cafetaria aanwezig. Dus als je gekke typetjes tegenkomt in het dorp, dan ..... we laten ons verrassen.

Cafetaria ‘It Nijlpaard’ is op woensdagmiddag 2 juni extra open van 14-17 uur. De kinderen krijgen via school* een speciaal muntje. Hier kan je een soft-ijsje mee halen. Zomaar cadeau tegen inlevering van het muntje.
*Woon je in Marrum-Westernijtsjerk, en zit je op een andere basisschool, bijvoorbeeld De Twine? Haal dan woensdagmiddag een muntje bij Nathal Prins. Zij is bij het cafetaria aanwezig.

Maak een leuke foto!

Heb jij op deze middag ook een leuk idee, om muziek te maken of je te verkleden, doe dan mee! Je mag een leuke foto maken en naar ons mailen. Deze zetten we dan op marrum-online, het sportblad en Sawn Stjerren Nijs. Voor de vrolijkste foto is een prijs. Mail je foto (met je naam, straat + huisnummer) dan uiterlijk 4 juni naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugd t/m 18 jaar

Marrumer jeugd (ouder dan de basisschool) t/m 18 jaar kunnen op woensdagavond 2 juni (tussen 19-20 uur) een kaartje halen op Lage Herenweg 78. Met dit kaartje kun je van donderdag 3 juni tot zaterdag 5 juni een gratis milkshake halen bij It Nijlpaard. Er zijn 70 tickets beschikbaar (op=op).

En voor alle inwoners. Doet u mee?

Marrum staat er mooi bij. Daar kunnen we trots op zijn. Vorig jaar zijn nieuwe huizen gebouwd op Oudhuisterwegje, Julianastraat en appartementen in Heephûs. Het schoolplein is vernieuwd. We hebben een nieuwe sportkooi. Veel inwoners zijn aan het klussen, tuinieren en doen vrijwilligerswerk.

Doet u ook mee? Door het dorp schoon, leefbaar en gezellig te houden? Samen is er veel mogelijk. Wij gaan in juni de actieborden bij het dorp verwijderen.

Aan dit project “De jeugd in het zonnetje” werken mee: Wonen Noordwest Friesland en project Losse fearren.

Alvast bedankt: Marrumer Toneelvereniging, Cafetaria It Nijlpaard en CBS Aasterage.

bestuur Duurzaam Marrum